Afgerond in 2018

Voorstelling voor betrokkenen verkeersongeval

video poster

Wendy Hoogendijk verloor in 2012 haar vader bij een verkeersdelict. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft ze vertaald naar de muzikale theatervoorstelling ‘Radiostilte’ over wat er gebeurt als we ineens de controle over ons leven verliezen. Zo wil zij betrokkenen bij een verkeersongeval inspireren om een nieuwe, positieve stap te zetten.

Het leven valt niet te regisseren, soms moet je dealen met heel nare gebeurtenissen en plotselinge veranderingen. Wat wordt dan je volgende stap? Hoe kom je er krachtiger uit? Daar gaat het om bij de voorstelling. De voorstelling richt zich op slachtoffers en nabestaanden van een ongeval of delict. Maar ook op politieagenten in opleiding, personeel van penitentiaire instellingen en rechtbanken, hulpverleners van Slachtofferhulp Nederland en op mensen in detentie en veroorzakers van een verkeersongeval.

Zelfredzaamheid en veerkracht

Wendy Hoogendijk is een Rotterdamse theatermaakster. Samen met musicus Freek Dicke wil zij deze voorstelling brengen bij verschillende bijeenkomsten en als onderdeel van scholing door het opleidingsinstituut van Slachtofferhulp Nederland. Na afloop zijn er gesprekken met het publiek. Op deze manier wil Wendy Hoogendijk slachtoffers weer perspectief geven en hun zelfredzaamheid en veerkracht versterken.

SASS ondersteunt dit initiatief met een subsidie van € 25.000

Ga naar overzicht »